A Panaszkezelési Osztályvezető válaszol, előzmények a  530712. számú bejelentés c. bejegyzésben.

 

A 2009. december 10-én érkezett kárigényére válaszul az alábbiakról tájékoztatom:

A Polgári Törvénykönyv kártérítési szabályai szerint a kártérítési felelősség megállapításához három feltétel együttes teljesítése szükséges. A jogellenesség, a kár bekövetkezése és a kettő közötti okozati összefüggés. Társaságunknak csak abban az esetben van módja kártérítést fizetni, amennyiben ezek a feltételek együttesen és a kártérítési igény bejelentője által bizonyítottan fennállnak.

Szeretnénk kiemelni, hogy a Panaszkezelési Osztály munkatársa, Dunavölgyi Erzsébet – akit a Polgári Törvénykönyv alkalmazotti felelősségről rendelkező 348.§-a alapján kártérítési felelősség Önnel szemben nem terhelhet – szakmailag megfelelően, kellő részletességgel és több esetben is kivizsgálta az Ön panaszát valamint felhívta a szíves figyelmét az aktuális tartozására.

Megjegyezzük továbbá, hogy a villamos energia számla valamint az aktuális egyenleg értelmezése nem igényel különleges szakértelmet, így az Ön szabad elhatározásából igénybe vett esetleges ügyvédi vagy szakértői közreműködés költségét társaságunk nem téríti meg.

A fentiekre tekintettel az előterjesztett kárigényét elutasítjuk, és egyben kérjük, hogy szíveskedjen a fennálló tartozását rendezni.

Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét.

Üdvözlettel,

KOHÁRY András
Panaszkezelési osztályvezető

Budapesti Elektromos Művek Nyrt.
1132 Budapest, Váci út 72-74.
E-mail: andras.kohary@elmu.hu
Web: www.elmu.hu

Cégnév: Budapesti Elektromos Művek Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid cégnév: ELMŰ Nyrt.
Székhely: 1132 Budapest, Váci út 72-74.
Bejegyezte: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
Cégjegyzékszám: 01-10-041827

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmu.blog.hu/api/trackback/id/tr751593080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása